Krisztina konyhája
Egy konyha megtervezése jóval összetettebb és nem elnagyolandó feladat, hiszen az otthonunk legfontosabb, legforgalmasabb helyisége, a mindennapi életünk színtere. Ha egy légtérben van a nappalival, étkezővel, akkor azokra is figyelve kell tervezni, hiszen minden mindennel összefügg. Egy konyha tervezésekor elsődleges szempont a közlekedési útvonalak szabadon hagyása mellett a konyha könnyű megközelíthetősége, az abban való szükséges mozgás optimalizálása, minimálisra csökkentve a felesleges lépések számát. Mivel ilyen esetben a különböző zónák egymáshoz kapcsolódnak, egymásra hatással vannak, ezekre figyelve kell a konyhát megtervezni. Krisztiék esetében valami alapján már berakták a gépészeti kiállásokat mire megkerestek, hogy segítsek nekik a konyhát megtervezni. A vízkiálláshoz tudtunk igazodni, illetve a főzőlap kötésdoboza is jó helyen volt, de számos konnektor viszont nem. Pont ezek miatt szoktam hangsúlyozni, hogy a konyha megtervezését nem lehet elég korán kezdeni. Vagyis a fenti példa mutatja, ha van egy tökéletes konyhatervünk, akkor a szakik is minden gépészeti kiállást tökéletes helyre tudnak tenni.
Kriszti: "Köszönjük szépen, nagyon szép most már teljesen látom magam előtt, ahogy a konyha a ház közép pontja lesz "
A konyha méretei: 2675 x 5500 mm. A sziget mérete: 1372 x 900 mm. Az asztal: 1600 x 900 mm.
A tervben szereplő anyagok: Front Egger U705 Angora szürke, munkalap, hátfalpanel, vastagított anyagok Egger H3133 Trüffelbarna Davos Tölgy. Fogantyú fekete Gola profil.